År 2013 präglades av grafikkort i den yppersta prestandaklassen, men Nvidia hade även synkroniseringstekniken G-Sync i rockärmen. Tanken är att grafikprocessor ska styra skärmens uppdateringsfrekvens, vilket ska sänka fördröjningstiderna, eliminera tearing och ge en mer följsam upplevelse än V-Sync.

G-Sync har hittills endast hittat in i Asus VG248QE, som till följd av ett kretskort från Nvidia för 175 dollar måste installeras i efterhand säljs till ett högt pris. Nu framgår att skärmar med G-Sync integrerat från fabrik är i antågande till årets andra kvartal, vilket kan driva ned priset till mer plånboksvänliga nivåer.

Förutom Asus kommer Acer, AOC, Benq, Philips och Viewsonic lansera egna modeller. Skärmarna som lanseras blir i storleksklasserna 24 och 27 tum och ska huvudsakligen ha upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar, men det ska även finnas minst ett mer påkostat alternativ på 27 tum med 2 560 x 1 440 pixlar.

Philips har redan presenterat en 27-tummare med G-Sync och nyheter från fler av Nvidias samarbetspartner väntas inom de närmsta dagarna på CES 2014.