På mässan CES 2014 visade Silverstone upp nya Raven RV05 och Fortress FT05, där 5,25-tumsplatserna fått stryka på foten till förmån för kompaktare yttermått. Nu väljer även NZXT att plocka bort de ofta oanvända utrymmena, bland annat för att möjliggöra enklare kabeldragning.

Specifikationer: NZXT H440

Det nya chassit heter NZXT H440 och är ett Miditower med plats för moderkort upp till ATX-storlek. En av finesserna är att botten täcks av en kåpa, som döljer nätaggregatet och den tillhörande kabelhärvan. För detta tillhandahålls kabeldragningshål genom plåtarna samt extra utrymme för kontakter runt hårddiskvaggorna.

I lagringsväg erbjuds plats för två 2,5-tumsenheter och fem löstagbara vaggor för 3,5-tumsenheter. Även med alla vaggor på plats ryms de flesta grafikkorten på marknaden (upp till 305 millimeter), för den som behöver mer utrymme än så går det att installera expansionskort på hela 406 millimeter genom att ta bort en eller flera hårddiskburar.

Chassit levereras med fyra fläktar; tre 120 mm- i framkant och en 140 mm-fläkt i – samtliga ur företagets senaste serie NZXT FN V2. Därutöver går det att installera två 140 mm-fläktar, alternativt tre 120 mm-fläktar eller en radiator på upp till 360 millimeter i datorlådans ovandel. På utsidan tillhandahålls kontakter för USB 3.0, USB 2.0 samt mikrofon och hörlurar.

NZXT H440 ska finnas hos återförsäljare inom kort i färgkombinationerna vit/svart och svart/röd. Det rekommenderade försäljningspriset uppgår till 109 euro, motsvarande cirka 1 000 kronor inklusive moms.