I mitten av februari introduceras den första grafikprocessorn med den nya arkitekturen Maxwell. Det betyder dock inte att Nvidia sätter punkt för dagens Kepler, tvärtom ska jättekretsen GK110 användas i ytterligare en prestandamodell.

Källor hos taiwanesiska partnertillverkare uppger nu till SweClockers att Nvidia har ett nytt flaggskepp i rockärmen. Grafikkortet heter Geforce GTX Titan Black Edition och sägs innehålla 2 880 CUDA-kärnor, det vill säga den fullständiga versionen av kretsen GK110.

För att göra skäl för namnet tillkommer 6 GB GDDR5-minne och en svarteloxerad kylare med skal av metall, men även särskilt utvalda grafikkretsar som ska klara av höga klockfrekvenser. I praktiken handlar det således om ett upphottat Geforce GTX 780 Ti med mer minne och möjligtvis större utrymme för GPU Boost.

Lanseringen av Geforce GTX Titan Black Edition uppges äga rum i februari månad. Det rekommenderade priset hamnar på samma nivå som dagens GTX Titan, det vill säga runt 9 000 kronor inklusive moms.