I september avslöjades att AMD i nära samarbete med DICE utvecklar ett eget alternativ till DirectX. Löftet är att Mantle ska ge betydligt högre prestanda än Microsofts välanvända gränssnitt, detta genom att låta utvecklare få direktåtkomst till grafikprocessorn och därigenom kunna effektivisera programkoden.

Enligt den ursprungliga presentationen skulle Mantle först dyka upp i en uppdatering till Battlefield 4, som var tänkt att släppas i december. Kort innan årsskiftet stod det dock klart att schemat inte skulle hålla. Istället flyttades lanseringsdatumet fram till någon gång i januari månad.

Nu tyder allt mer på ytterligare en försening. På Twitter återger Ruben Santana en konversation med EA:s kundtjänst. Där framgår det att Mantle skulle släppas för en vecka sedan, men att uppdateringen nu ser ut att dröja till februari.

Än så länge har dock varken AMD eller Dice bekräftat att Mantle skjuts på framtiden, men med bara några dagar kvar på januari och fortfarande inga drivrutiner med stöd för gränssnittet pekar allt mer på att så är fallet.