En av bekvämligheterna med spelkonsoler är att användare inte behöver optimera bildkvalitet och andra tekniska inställningar. Den här bekvämligheten vill AMD och Nvidia föra över till persondatorsidan med tjänsterna Geforce Experience och Gaming Evolved App, som söker igenom gigantiska databaser för att automatiskt anpassa kvalitetsinställningarna för individuella datorsystem.

Nu meddelar AMD om ett nytt belöningssystem för de som använder tjänsten Gaming Evolved App. Genom att helt enkelt spela spel, bidra med data för att optimera spelinställningar och delta i communityn går det att samla poäng, som sedan kan användas för inköp av allt från spel till hårdvara i Rewards Store.

Bland belöningarna finns spelglasögon från Gunnar, headset från Astro Gaming, spel och grafikkort i Radeon R7- och R9-serien från Sapphire. AMD kommer även erbjuda gratis spel via tjänsten Gaming Evolved App i diverse tävlingar.

Hur länge butiken ska ligga uppe framgår inte, men enligt AMD:s blogginlägg finns för närvarande saker att handla till ett värde av över fem miljoner dollar. Gaming Evolved App kan laddas ned på den officiella webbplatsen.