Efter en konflikt med mediabolaget British Sky Broadcasting Group (BSkyB/Sky) tvingades Microsoft byta namn på den molnbaserade lagringstjänsten Skydrive. Efter några månaders tidsfrist gick Microsoft ut med att tjänsten skulle gå under namnet Onedrive, som idag lanseras med möjligheten till mer gratislagring.

Som standard får användare 7 GB lagring med Onedrive, men genom att aktivera säkerhetskopiering av kamerabilder på en smart telefon tilldelas ytterligare 3 GB. Finessen fungerar precis som tidigare på Windows Phone samt Apple IOS, och tillkommer nu även till Android.

Det går även att få ytterligare 5 GB lagring genom att bjuda in vänner till Onedrive, där varje ny användare ger 500 MB. Det är således möjligt att få upp till 15 GB gratis lagring utan abonnemangskostnad. För den som är i behov av mer går det utöka med 50, 100 och 200 GB till priserna 35, 55 respektive 80 kronor i månaden.

Microsoft håller för närvarande på att uppdatera och byta ut namnet Skydrive till Onedrive, ett arbete som beräknas ta ytterligare några timmar innan det är klart.