Sedan urminnes tider har hembyggare strävat efter att rymma så mycket prestanda som möjligt i små format, någonting som blivit vanligare på senare år i takt med att framförallt processorerna blir mer energieffektiva. Till detta hör en växande marknad för Mini ITX-moderkort, där taiwanesiska MSI bjuder upp med en modell för AMD:s sockel FM2+ och A-serien "Kaveri".

Utöver formfaktorn är huvudfinessen stöd för 802.11ac och Bluetooth 4.0, vilket tillhandahålls av Mini PCI Express-monterade nätverkskortet Intel Wireless AC 7260. Vidare syns interna anslutningar för två fullstor DDR3-minnen, fyra SATA 6.0 Gbps, två USB 3.0 för koppling till chassits frontpanel och en PCI Express 3.0 x16.

På I/O-panelen återfinns en kombinerad PS/2, en SPDIF, VGA, HDMI, DVI, Gigabit Ethernet, två USB 3.0, fyra USB 2.0 och tre 3,5 mm-ingångar. Övriga finesser är stöd för automatisk överklockning med OC Genie 4, bolagets skräddarsydda UEFI Click BIOS 4 och mjukvaran Command Center, för övervakning av hårdvaran samt finjustering vid överklockning.

MSI A88XI AC väntas finnas tillgänglig i butik inom kort. Några prisuppgifter framgår inte av pressmeddelandet.