Det finns många knep för att reglera fläktarnas varvtal och därmed kunna anpassa luftflödet och ljudnivån efter eget tycke och smak. Vissa nöjer sig med att låta moderkortet ta hand om saken, andra vill ha mer påkostade lösningar. Nu släpper NZXT en ny revision av fläktkontrollern Sentry.

Nya NZXT Sentry 3 passar i en ledig 5,25"-plats och har en extra stor kapacitiv pekskärm. Denna kan användas för att styra upp till 15 fläktar uppdelade i fem olika kanaler – maximalt 15 W per kanal. För detta tillhandahålls skydd för kortslutning samt över- och underspänning.

I vanlig ordning går det att manuellt ställa in fläkthastigheten för varje kanal, låta Sentry 3 automatiskt reglera fläkthastigheten för att hålla en viss temperatur eller välja mellan de förinställda lägena Quiet och Performance. Kanalerna kan dessutom länkas samman för att styra fläktar i grupper.

Skärmen visar fläktarnas varvtal och chassitemeraturen, det sistnämnda från en medföljande givare. I paketet ingår kablage för att koppla in fem fläktar med 3- eller 4-pinskontakt och själva fläktkontrollern ansluts med en 4-pins Molex.

NZXT Sentry 3 ska finnas hos återförsäljare inom kort till det rekommenderade priset 349 kronor inklusive moms.