Trots att det troligtvis dröjer till hösten innan Apple presenterar efterträdarna till dagens Iphone 5S och 5C är rykteskarusellen redan i full gång. Spekulationer och rykten blandas med vad som uppges vara läckta skisser och prototyper, vissa mer trovärdiga än andra. Det mesta pekar mot att "Iphone 6" blir både större och tunnare än föregångarna.

Nu läcker vad som sägs vara ritningar från den kinesiska kontraktstillverkaren Foxconn ut på nätet. Av dessa framgår att vad som antas vara Iphone 6 växer från 4,0 till 4,7 tum samtidigt som designen uppdateras till något som snarare för tankarna till Ipod Touch (5G).

Ritningarna visar ett nytt bakstycke med rundade sidor av vad som tros vara metall. Precis som brukligt återfinns volym- och mute-knappar till vänster. Låsknappen flyttas däremot från telefonens ovandel till höger långsida, troligtvis för att göra det enklare att komma åt den med enhandsfattning.

Samtidigt minskar tjockleken från 7,6 till 7,0 millimeter, vilket skulle göra den förmodade Iphone 6 till den tunnaste telefonen hittills i Apples sortiment. Ryktena talar dessutom om att kamerans sensor uppgraderas till 10 megapixel och att den ovala dubbelblixten byts ut till en rund och starkare variant.

I vanlig ordning handlar det dock om obekräftade rykten med oklar sanningshalt. Nästa generation Iphone beräknas dyka upp någon gång under hösten och Apple tros även arbeta på en ännu större variant på 5,5 tum.