Moddare har sedan urminnes tider experimenterat med att bygga datorer i allehanda möbler, där ett av de mer självklara alternativen är skrivbordet. Efter att ha visat upp en prototyp och samlat feedback från användare världen över visar Lian Li upp inte mindre än tre skrivbordschassin under Computex.

Flaggskeppet är DK-02X, som är ett bredare skrivbord med plats för inget mindre än två system. Tanken är att användare ska kunna installera både en spelmaskin och ytterligare ett system, exempelvis en kraftfullare arbetsstation eller server. Systemen kan enkelt dras ut för att bygga eller byta ut komponenter, det finns även gott om utrymme i bakkant för kabeldragning till de båda systemen.

Den första systemplatsen på vänster sida har plats för ett moderkort av typen Mini ITX (170 x 170 mm) med två expansionsplatser, upp till åtta 3,5-tumsenheter och grafikkort på uppemot 300 mm. System nummer två har plats för inget mindre än HTPX (345 x 381 mm) med åtta expansionsplatser, nio 3,5-tumsenheter och grafikkort på upp till 400 mm.

Gemensamt för båda modeller är stöd för CPU-kylare på upp till 175 mm i höjd. För kylning återfinns tre stycken 120 mm-fläktar på vardera sida, samt en i bakkant för vardera moderkort. En annan finess är att lagringsplatserna kan plockas bort, vilket möjliggör bättre luftgenomströmning. Varje system har en egen frontpanel med fyra USB 3.0, två 3,5 mm och system ett har rum för en slimmad optisk enhet.

Lian Li DK-02X mäter 125 x 83,5 x 60 cm (W x H x D) och på sidan finns en liten hylla för förvaring av exempelvis tangentbord, mus och hörlurar. Bordsskivan är av härdat glas, som ska klara av en totalvikt på upp till 80 kilogram.

Därefter följer mindre urflippade DK-01X, där "enbart" ett system får plats med moderkort på upp till HPTX-standard, tio expansionsplatser, tio 3,5-tumsenheter, sju 120 mm-fläktar, ett grafikkort på 400 mm samt CPU-kylare med en höjd på 175 mm. Bordsskivan och måtten förblir desamma som för DK-02X, bortsett från bredden som krymper till 90 cm.

Avslutningsvis finns modellen DK-Q1X, som är kortare på höjden med 50 cm och bredden 70 cm. Tanken är att modellen ska kunna användas i vardagsrummet som HTPC. Trots detta finns stöd för moderkort av typen HTPX, åtta expansionsplatser, fem 3,5-tumsenheter, två 2,5-tumsenheter och grafikkort på uppemot 400 mm.

Leveranserna inleds i slutet av juli till de rekommenderade priserna 1 189 och 989 dollar för DK-02X respektive DK-01X. Uppgifter om pris och lanseringen för DK-Q1X framgår inte.

Alla artiklar från Computex 2014