Huruvida en spelkontroll eller mus och tangentbord är bättre för spel är en ständig debatt, men de flesta är rörande överens om att de olika inmatningsmetoderna har egna styrkor för olika typer av spel. Debatten har inte minst väckts i liv på nytt efter tillkännagivandet av Steam Machines med tillhörande Steam Controller.

I tv-soffan är dock spelkontroller fortsatt populärast, framförallt då användning av mus och tangentbord kan upplevas klumpigt. Det här vill Roccat råda bot på med konceptet Sova, som kombinerar ett mekaniskt tangentbord med handlovsstöd och en rejäl inbyggd musmatta.

Roccat Sova är byggd i en stomme av aluminium och ansluts via en ännu okänd trådlös anslutning, som enligt bolaget är "latensfritt". I bakkant återfinns ett flertal USB-anslutningar och en inbyggd ränna, där exempelvis kabeln från en ansluten mus kan gömmas.

Själva tangentbordet består av 74 individuella knappar med bakgrundsbelysning och brytare från Cherry MX, vilken typ (färg) det handlar om framgår däremot inte. En annan finess är musmattan, som kan dras ut åt sidan för den som gillar att ha ett längre avstånd mellan tangentbord och mus.

Roccat Sova är än så länge endast ett koncept och nu söker bolaget feedback samt förslag på förbättringar inför en eventuell framtida lansering.