Den taiwanesiska halvledartillverkaren Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) är världens största renodlade kontraktstillverkare och gör bland annat grafikprocessorer för både AMD och Nvidia. I årets tredje och fjärde kvartal ska fabrikerna gå i full kapacitet samtidigt som övergången till 20 nanometersteknik påskyndas.

Enligt branschtidningen Digitimes beräknas TSMC under det närmaste kvartalet öka produktionen av kretsar i 20 nm, som mot slutet av året ska stå för 20 procent av intäkterna – upp från 10 procent i det innevarande kvartalet. Det är dock oklart om detta även inbegriper den typ av högpresterande kretsar som används för grafikprocessorer.

Samtidigt framkommer det att TSMC redan räknar in 20 kunder för övergången till 16 nanometer Finfet, som beräknas ske under 2015. Dessutom planerar halvledarjätten att skapa en särskilt utvecklingsgrupp med 300–400 tekniker för att utveckla processteknik för 10 nanometer, där testproduktionen ska vara igång 2015 och volymproduktionen året därpå.