Även om Corning hävdar att Gorilla Glass ska stå emot det mesta och lite till finns ett annat material som åtminstone på pappret ser ut att vara det överlägsna alternativet. Lyxiga armbandsur och industriell optik innehåller ofta safirglas och detta av en god anledning. Det ädla glaset är ytterst svårt att repa.

Videobloggaren Marques Brownlee säger sig ha kommit över ett produktionsexemplar av glaspanelen till Iphone 6. Precis som väntat växer den nya modellen till cirka 4,7 tum, men vad som är desto mer unikt är att Apple kan komma att använda safirglas istället för aluminiumsilikat (Gorilla Glass) på hela telefonens framsida.

Den papperstunna skärmpanelen är rejält böjbar och sägs vara nästintill omöjlig att repa. Glaspanelen i videon klarar av både nycklar och knivhugg (!), vilket kanske inte kommer som någon överraskning. Safir (9,0) är nämligen det tredje hårdaste materialet efter diamant (10,0) på Mohs hårdhetsskala.

Apple har redan experimenterat med safirglas och använder det påkostade materialet för hemknappen och kameralinsen i föregående generationer Iphone. Safirglas är dock dyrt att tillverka och det har tidigare rapporterats om svårigheter att få fram tillräckligt stora volymer för användning i telefonpaneler.

Nästa generation Iphone väntas dyka upp i september månad.