Prenumerationstjänster är vanliga inom musik- och filmbranschen, men konceptet är inte helt främmande spelvärlden. För spelkonsoler har det här länge funnits till Playstation 3, 4 och Vita i form av Playstation Plus, som ger allt från gratis spel till exklusiva erbjudanden.

Nu avtäcks den snarlika tjänsten EA Access för Xbox One. Prenumerationstjänsten ger tillgång till vad som kallas The Vault, en samling speltitlar från EA som kommer uppdateras kontinuerligt. I dagsläget är EA Access i beta och erbjuder Battlefield 4, Fifa 14, Madden NFL 25 och Peggle 2.

Förutom tillgång till ett växande spelbibliotek får prenumeranter möjligheten att testa nya spel fem dagar före lanseringen. Avslutningsvis erbjuds 10 procent rabatt på digitala köp från EA, vilket inkluderar allt från speltitlar till nedladdningsbart innehåll (eng. Downloadable Content, DLC) och spelvaluta.

EA Access kostar 4,99 dollar i månaden eller 29,99 dollar för den som väljer att binda upp sig ett år. Prenumerationstjänsten släpps skarpt inom kort i de länder där Xbox One lanserats, medan användare i andra länder som Sverige sannolikt får tillgång till EA Access i samband med den officiella lanseringen.