Oklarheter kring försäljningsvolymer gör att återförsäljare i många fall ogärna tar in tillverkarnas officiella tillbehör och kringutrustning. Det här gör att svenska konsumenter ofta får söka sig till utländska webbutiker, men det vill Asus ändra på och startar nu en alldeles egen butik.

webbutiken finns varken komponenter eller mobila enheter, utan fokus ligger helt på allehanda tillbehör och kringutrustning. Bland kategorierna finns allt från skärmskydd till fodral, datorväskor, pekdon, tangentbord, headset, adaptrar och reservladdare. Tanken är att butiken kontinuerligt ska uppdateras med nya tillbehör i takt med att Asus släpper nya mobila enheter.

För att fira den nya butiken och att Asus Nordic fyller 10 år i Sverige startar butiken med en kampanj, där kunder får 50 procents rabatt på sin första order till ett maximalt värde om 2 000 kronor. Kampanjen kommer enligt Asus representant Andreas Zannin pågå under "obestämd tid".

Butiken öppnar upp portarna idag för svenska konsumenter och är även tillgänglig för de nordiska grannländerna Danmark och Finland.