Det pågår en tuff kamp om moderkortsmarknaden. Främst i ledet står de taiwanesiska ärkerivalerna Asus och Gigabyte, som båda satsar på att växa på konsumentmarknaden med butiksförpackade modeller direkt till slutanvändare. Nu inleder Gigabyte en ny kampanj för att locka entusiaster till att uppgradera.

Gigabyte Z97 Black Edition

Den som införskaffar ett moderkort i serien Black Edition och genomför en gratis registrering på företagets webbplats får möjlighet att inom en treårsperiod uppgradera till motsvarande modell i nästa generation, helt utan extra kostnad. Alternativt går det att välja en mer påkostad modell och betala mellanskillnaden.

– Ofta sägs det att det är bättre att vänta med att uppgradera. Det kommer alltid nya prylar och det är svårt att veta när det är "rätt" tillfälle att slå till. Nu kan vi underlätta genom att erbjuda våra kunder att fritt uppgradera sitt moderkort till motsvarande modell i nästa generation, säger Rasmus Persson på Gigabyte Nordic.

Serien Gigabyte Black Edition består av tre moderkort med styrkretsen Intel Z97 och sockel LGA 1150, närmare bestämt Z97X-UD3H-BK ( ), Z97X-UD5H-BK ( ) och Z97X-Gaming G1 ( ). Utöver en fri uppgradering utlovas dessutom fem års garanti.