Det återuppväckta intresset för virtuell verklighet öppnar upp för mängder av nya tillbehör. I en video på Youtube demonstrerar Sixense, som bland annat står bakom tekniken i Razer Hydra, hur sensorsystemet Stem kan användas tillsammans med handkontrollen Striker VR för att ge en realistisk representation av vapen i spel.

Den karbinliknande handkontrollen Striker VR bistår med avtryckare, omladdningssystem, eldlägesväljare och ett viktsystem för att simulera olika typer av vapenklasser. Det stora huvudnumret är däremot ett elektroniskt rekylsystem som ger användaren en märkbar knuff vid varje avlossat skott, även i helautomatiskt eldläge.

Tack vare integrationen med Stem är vapnet representerat i den virtuella verkligheten med full spårning av position och rörelser. Det innebär att den fysiska rekylen kan ta över och att mjukvaran inte längre behöver simulera hur siktet påverkas vid eldgivning.

Det sistnämnda ska ge spelen en ny dimension eftersom användaren då måste lära sig att hantera den fysiska rekylen, istället för att som brukligt enbart behöva bibehålla markören på målbilden. Samtidigt sägs systemets känslighet vara såpass hög att även den minsta nervösa skakning påverkar precisionen.

Källa: Road to VR.