På mässan E3 i juni presenterades ett nytt avsnitt i spelserien Battlefield. Till skillnad från föregångarna handlar det dock inte om några storartade slagfält. Istället fokuseras Battlefield: Hardline på snabba strider mellan tjuv och polis. Samtidigt fick även miljontals spelare möjlighet att prova på en tidig betaversion, men långt ifrån alla var nöjda med upplägget.

En av de vanligaste synpunkterna var att Battlefield: Hardline levererade få faktiska nyheter och snarare liknade en expansion till Battlefield 4. Kritikerna fick oväntat nog medhåll från DICE, som beslutade att senarelägga lanseringen med inte mindre än ett halvår för att ge utvecklarna möjlighet att skapa mer innehåll.

Nu tillkännager Visceral Games att den andra betaversionen anländer till samtliga plattformar och dessutom blir öppen för alla. I det ingår kartorna Downtown och Dustbowl, fullständiga teknikträd med upplåsbara vapen och andra prylar samt spellägena Hotwire och Conquest. Det sistnämnda med upp till 64 spelare.

Något datum avslöjas däremot inte. Enligt tidigare uppgifter ska dock den öppna betan släppas minst en månad före den officiella lanseringen, vilket många tar till intäkt för att testningen drar igång inom de närmaste veckorna.

Den skarpa versionen av Battlefield: Hardline släpps den 19 mars till PC/Windows, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One.