Datorkonceptet Steam Machines och handkontrollen Steam Controller ska göra det möjligt att ersätta mus och tangentbord på sofflocket. För att ta PC-spelen till vardagsrummen krävs i vanlig ordning även ett duktig och allra helst liten muskelmaskin, något som nu får komponenttillverkarna att vädra morgonluft och släppa utrymmessnåla komponenter.

Specifikationer: Noctua NH-L9x65

Österrikiska Noctuas senaste drag är processorkylaren NH-L9x65, som stannar inom standardvänliga 95 x 95 millimeter och samtidigt endast är 65 millimeter hög (med fläkt). Konstruktionen består av en bottenplatta av koppar ansluten till fyra värmeledningsrör och aluminiumflänsar, allt med silverfärgad nickelplätering. Totalvikten uppgår till 413 gram.

I paketet ingår den nya PWM-styrda fläkten Noctua NF-A9x14 med diametern 92 millimeter. Fläkten snurrar i 600–2 500 varv per minut med moderkortets elektroniska styrning till ett maximalt luftflöde om 57,5 m3/h. Varvtalet kan även ställas till fasta 1 800 rpm med ett medföljande motstånd.

Noctua NH-L9x65 levereras med sex års garanti, kylpastan NT-H1 och fästet Secufirm 2, som passar till alla moderna processorsocklar. Priset landar på cirka 450 kronor inklusive moms.