Specifikationer i toppskiktet till lågpris har satt uppstickaren Oneplus på kartan på telefonmarknaden med succésagan One, som än idag står sig bra prismässigt och numera går att köpa utan en inbjudan. Det kritiserade köpsystemet väntas dock återkomma i och med lanseringen av bolagets nästa telefon.

Nu går bolaget ut på Twitter med ett meddelande om att det är dags att röra om i branschen och för en förändring, någonting de lovar att berätta mer om den 1 juni. Budskapet ackompanjeras av en bild på telefonen Oneplus One med överdelen och texten Never Settle utsuddad.

Att telefonen ligger nära i tiden stärks av att den figurerar i läckta prestandatester, där delar av specifikationerna framgår. Valet av processor ska ligga på Qualcomms flaggskepp Snapdragon 810, 3 GB primärminne, mobilt bredband 4G/LTE och ett batteri på 3 300 milliamperetimmar.

Med One var Oneplus relativt tidiga med upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar, men mycket talar för att de inte följer med konkurrenterna i pixelracet utan stannar här. Kamerorna för Two tros ha upplösningen 13 megapixel i bakkant och 5 megapixel i framkant, även detta i linje med dagens modell. Det går dock inte utesluta att det handlar om nya sensorer med exempelvis bättre ljusgenomsläpp.

En av sakerna som gjorde att Oneplus One stack ut och snabbt fick ett lojalt följe var att den levererades med en modifierad Android-version från Cyanogenmod. För Oneplus Two väntas telefonen levereras med Android 5.1, där bolaget istället självt står för mjukvaran med vad som kallas Oxygen OS.