Till hösten släpps den sjätte generationens Core-processor "Skylake" tillsammans med en ny plattform för tillhörande sockel LGA 1151, vilket inte minst markerar övergången till minnesstandarden DDR4 även i den breda mellanklassen. På Computex 2015 hittar ett par alldeles färska moderkort till mässgolvet.

Moderkortet på bild heter Asus Z170-Pro och är av allt att döma uppföljaren till dagens Z97-Pro, det vill säga en modell för den övre mellanklassen. Eftersom det mesta fortfarande är under sekretess avslöjas inte mycket mer än så, men Asus kan ändå berätta om några av finesserna.

Först och främst syns nya sockel LGA 1151 flankerad av fyra minnesplatser DDR4 i två kanaler. Det finns trådlöst nätverk 802.11ac, USB 3.1 för upp till 10 Gbps och såväl M.2 som SATA Express. Dessutom passar Asus på att lägga till en uppsjö egna finesser, däribland ljuddelen Crystal Sound 2 och automatisk systemoptimering med Dual Intelligent Processors 5.

Till skillnad från den nu aktuella Intel Broadwell är Skylake en helt ny arkitektur med 14 nanometersteknik. Lanseringen äger rum någon gång under hösten.

► Läs alla artiklar från #computex-2015