Tillverkaren Seasonic är knappast kända för vågade designbeslut när det kommer till utseendet på företagets nätaggregat, utan brukar istället överlåta sådana utsvävningar till sina olika partnertillverkare. Under årets Computex-mässa väljer de dock att släppa på tyglarna något med nätaggregatsserien Lighting Cube som är tänkt att tilltala moddare och en yngre publik.

Lighting Cube kommer i effektklasserna 750 samt 850 W och baseras på företagets populära plattform KM3 med 80 Plus Gold-certifiering som används i bland annat Seasonics X-serie, Cooler Master V700 samt Antec Edge. Det som utmärker den nya serien är en ny 135 mm-fläktlösning med belysning som kan visa fem olika färger.

Fläktens färg har dock även en annan funktion förutom det estetiska. Lighting Cube kommer nämligen med fem olika fläktprofiler som ändrar hastighetskurvan på fläkten, där varje profil motsvarar ett ett färgläge. Justeringen görs via en knapp på nätdelens baksida och sträcker sig hela vägen från ett semipassivt "vitt" läge med fokus på tystnad till det "röda" läget där fläkten snurrar i full hastighet.

Lighting Cube väntas lanseras officiellt under sommaren med en prisnivå i närheten av motsvarande enheter i företagets X-serie.

► Läs alla artiklar från #computex-2015