Den som sladdar runt i spel som Assetto Corsa, Project Cars eller tar det lilla lugna i Euro Truck Simulator får något att lägga labbarna på när Logitech utökar den gamingorienterade G-serien. Senast ut är en mycket påkostad ratt med pedaler och en tillhörande växelspak för riktiga lyxlirare.

Den nya racingratten finns i två nära nog identiska utföranden. Logitech G920 Driving Force passar till PC/Windows och Xbox One medan den direkta motsvarigheten för Playstation 4 heter Logitech G29 Driving Force. I paketet ingår ratt och pedelar, men den som inte vill stanna där kan även köpa till den sexväxlande manuella växelspaken Driving Force Shifter.

Först och främst ska racingratten vara byggd för att hålla. Det finns riktiga kullager, skelett av rostfritt stål och vaddering med handsytt läder. De medföljande pedalerna och den tillhörande växelspaken är konstruerade i samma material.

En av huvudfinesserna är att ratten ger haptisk återkoppling eller force feedback med två inbyggda motorer. Det gör det möjligt att exempelvis känna tyngdpunkten förflyttas, hur vägunderlaget förändras och när däcken tappar grepp. Dessutom återfinns en icke-linjär bromspedal, som sägs ge samma känsla som i en riktig bil.

Logitech G920/G29 Driving Force ska dyka upp hos Komplett, Webhallen Elgiganten och Media Markt i början av oktober till ett föreslaget pris på 4 399 kronor. Den tillhörande växelspaken Driving Force Shifter förväntas också finnas tillgängliga från oktober, med ett föreslaget pris på 649 kronor inklusive moms.