Att luta sig tillbaka och sjunka in i en annan värld lockar många PC-gamers, där det till synes realistiska Euro Truck Simulator och om möjligt mer udda Farming Simulator är populära spelsimulatorer. För en tid sedan visade Saitek skisser för en spelkontroller särskilt avsedd hobbylantbrukare och nu finns den färdigställda skapelsen ute för beställning.

Med Saitek Farming Simulator ingår en ratt med 900-graders vridning och en extra vriddetalj för enklare styrning med en hand, precis som på en riktig ratt. Till detta hör även spakar för styrning av spelkaraktären utanför fordonet och pedaler särskilt anpassade lantbruksmaskiner.

Förutom ratt och pedaler ingår en sidopanel med joystick för styrning av fordonets tillbehör, så som frontlastare. I övrigt handlar det om 25 programmerbara knappar för saker som lampor, signalhorn, farthållare och redskapsbyte. För den i behov av mer kontroll finns dessutom möjligheten att använda två panelar – samtidigt.

För den som verkligen vill gå in i rollen som bonde lanseras hela paketet i höst till priset 300 dollar, motsvarande cirka 3 100 kronor inklusive moms. När och om lantbruksutrustningen kommer till Sverige är ännu inte känt.