Vid presentationen av en ny generation grafikkort med grafikprocessorn Fiji visade AMD även konceptet Project Quantum. Paradnumret för datorn är att den huserar ett grafikkort med två av de nya grafikkretsarna, som ska stå pall för spelande i 4K-upplösning men även virtuell verklighet.

Någonting som överraskade var att AMD:s egna koncept drivs av en Intel-processor ur generationen Haswell. Beslutet har inte helt oväntat väckt blandade reaktioner på nätet till följd av det faktum att bolaget faktiskt producerar egna processorer och inte behöver förlita sig på Intels utbud.

We have Quantum designs that feature both AMD and Intel processors, so we can fully address the entire market. I'm sure you've heard AMD leaders speak before about how we're driving growth in the company and our key businesses, and that one of the key strategies we have for doing that is listening to customers.

I ett svar till Tom's Hardware motiverar AMD beslutet med att Radeon Fury är den "riktiga stjärnan" i Project Quantum och att de vill kunna erbjuda kunder vad de vill ha, även om det innebär att skräddarsy systemet efter konkurrentens plattform. Nämnvärt är också att Intels processorer generellt sett presterar högre till lägre strömförbrukning, en kombination som passar kompakta system.

Det nya som framgår är att Project Quantum också kommer finnas tillgänglig med AMD-processor. Om det innebär att systemet utrustas med nuvarande A-serie eller FX-serie framgår inte. Det går inte heller utesluta att konfigurationen dröjer till nästa år, då bolaget sjösätter den nya arkitekturen Zen med sockel AM4.