Med virtuell verklighet kommer Oneplus senare i juli att avtäcka nästa flaggskepp, där bolaget fortsätter att stötvis delge fler detaljer. Det är sedan tidigare känt att den får en fingeravtrycksläsare, anslutnings- och laddningskontakten USB Type-C istället för Micro USB, och en extra energieffektiv och underklockad variant av Qualcomms processor Snapdragon 810.

Valet av processor gör att Oneplus 2 kommer utrustad med primärminne av typen LPDDR4 och nu framgår att det blir en kapacitet på hela 4 GB, vilket är mer än de allra flesta flaggskeppen som stannar vid 3 GB. Därutöver berättar Oneplus att bandbredden dubbleras jämfört mot LPDDR3, vilket sägs bidra till en mer responsiv upplevelse, samt att strömförbrukningen är lägre.

Förutom specifikationer är priset någonting många väntar på och i månader har det ryktats om att prislappen blir högre än Oneplus One, som vid lansering kostade 299 (16 GB) och 349 dollar (64 GB). Här vill företaget ännu inte ge några konkreta besked utan vd:n Pete Lau har endast lovat att Oneplus 2 ska kosta under 450 dollar, motsvarande cirka 4 800 kronor inklusive moms.

Lanseringen av Oneplus 2 äger rum den 28 juli, klockan 4:00 svensk tid.