Kopieringsskydd brukar inte bli särskilt långlivade, men vissa system kan ändå sätta käppar i hjulen för piraterna. Bland titlarna som fram tills nu undgått piratkopiering tack vare det omdiskuterade skyddet Denuvo märks storspel som Battlefield Hardline, Lords of the Fallen och Batman: Arkham Knight.

Nu står det klart att den italienska piratgruppen Conspiracy eller CPY konsekvent lyckas kringgå Denuvo från både Steam och Origin. Det framgår inte exakt vilken metod som används för att bli av med skyddet, men mycket pekar mot att det inte handlar om att plocka bort Denuvo utan att om lura systemet med någon form av finurlig emulering.

Denuvo är inte ett kopieringsskydd i ordets vanliga bemärkelse utan ett system för att upptäcka om filer modifieras. Mjukvaran är således till för att stoppa den som försöker kringgå eller på annat sätt inaktivera de faktiska kopieringsskydden från exempelvis digitala distributionsplattformar.

Bland spelen som skyddas av Denuvo märks utöver Battlefield Hardline, Lords of the Fallen och Batman: Arkham Knight även Dragon Age: Inquisition och kommande FIFA 16.