Att hänga datorn bakom skärmen spar skrivbordsyta och gör det enklare att flytta burken, men konventionella lösningar likt Intel NUC lämnar inget utrymme för prestandakomponenter. Crono Labs löser problemet genom att vända på steken och montera skärmen på datorlådan.

På Indiegogo presenteras nu Crono Labs C1. Det handlar om en datorlåda i kombination med ett skärmstativ, som inte bara ger plats för moderkort i formfaktorn Micro ATX (alternativt Mini ITX) utan även rymmer långa grafikkort och vattenkylning. Detta med ett behändigt bärhandtag och de kompakta måtten 446 x 270 x 122 mm.

Enligt skaparna går det att klämma in grafikkort på upp till 27 centimeter, två 3,5"- och lika många 2,5"-enheter, fyra 120 mm-fläktar och nätaggregat i ATX-format. Därutöver finns möjligheten att montera två radiatorer på 120 respektive 240 mm.

Den som är med i finansieringsrundan kan införskaffa Crono Labs C1 för 100 dollar eller motsvarande 850 kronor medan resten får vara beredda att betala cirka 150 dollar. Leveranserna beräknas inledas i februari 2016.