En av fjolårets stora chassihändelser i SweClockers testlabb var NZXT H440, som vid lansering utmärkte sig med avsaknaden av 5,25-tumsplats. Det här tillsammans med ett avskalat utseende och genomtänkt innandöme med nätaggregatskammare bidrog till ett högt betyg och att göra modellen till en storsäljare.

Nu presenterar NZXT H440 New Edition, en evolution av ursprungsmodellen med nyheter på både ut- och insidan. För exteriören märks en ny mattsvart version med reptålig färg och ett tonat fönster för sidopanelen, detta utöver tidigare varianter i kombinationerna svartvit och svartröd. Det finns också en annan mattsvart version utan fönster för den som föredrar det.

Invändigt handlar det om mer än kosmetiska förändringar. Först och främst talar NZXT om ett omarbetat inre för bättre luftflöde och en PWM-styrd fläktkontroller på baksidan av moderkortsplåten. Datorlådan har stöd för upp till sju fläktar, varav fyra stycken ingår; en 140 millimeter och tre 120 millimeter.

Den sista stora nyheten är omarbetade hårddiskvaggor, som gör det möjligt att få rum med fler lagringsenheter än tidigare. Utan att gå in på närmare detaljer framgår att chassit rymmer upp till elva 3,5-tumsenheter alternativt åtta 2,5-tumsenheter, upp från sex respektive åtta för ursprungliga H440.

NZXT H440 New Edition beräknas finnas ute i svenska butiker den 12–13 oktober med en prislapp på 1 390 kronor för samtliga varianter.