Trots att spelkonsoler i grunden är avsedda just spel har mediekonsumtion blivit en allt större del av helheten. Här är två exempel Playstation 2 och Playstation 3, som i många hem lika mycket DVD- och Blu-ray-spelare som spelmaskiner. Nu släpper Sony en fjärrkontroll särskilt avsedd Playstation 4.

Fjärrkontrollen Universal Media Remote for PlayStation 4 ser vid en överblick ut som vilken som helst, undantaget de dedikerade Playstation 4-knapparna som är avsedda menynavigation snarare än spelande. Kontrollen är i första rummet tänkt att användas med bolagets spelkonsol, men kan även nyttjas för att styra upp till tre andra enheter, som tv-apparater, kanalboxar och ljudanläggningar.

Utöver hårdvaran lovar bolaget full kompatibilitet med en rad appar. Högst upp på listan står Blu-ray Disc Player, och följs därefter upp av Crunchyroll, Funimation, HBO GO, Media Player, NBA Game Time, Netflix, NFL Sunday Ticket, Playstation Video, Playstation Vue, Twitch och Youtube.

Lanseringen av fjärrkontrollen äger rum i slutet av oktober i länderna USA, Kanada och Mexiko, varefter den ska hitta ut i andra delar av världen. Priset är 29,99 dollar, motsvarande cirka 300 kronor inklusive moms.