Spelutvecklaren Blizzard har flera framgångsrika titlar och varumärken i bagaget. Bland klassikerna som sticker ut märks Starcraft, Diablo II och Warcraft III med tillhörande expansioner, samtliga med över tio år på nacken. Trots detta spelas de ännu av miljontals hängivna fans världen över.

Compelling stories. Intense multiplayer. Endless replayability. Qualities that made StarCraft, Warcraft III, and Diablo II the titans of their day. [...] We’re restoring them to glory, and we need your engineering talents, your passion, and your ability to get tough jobs done.

Det här går inte obemärkt förbi av Blizzard, som i en jobbannons söker utvecklare för att återskapa och restaurera trion. Det handlar framförallt om att göra spelen fullt kompatibla med moderna operativsystem, men också att lägga till nya finesser och förbättra flerspelarlägena, samt diagnostisera och jaga buggar.

Utöver säkerställande av kompatibilitet antyds det om att spelen även kan komma att få grafisk finputsning, men i vilken utsträckning framgår inte. Det här öppnar upp för en rad alternativ, med alltifrån HD-utgåvor med uppdaterade grafikmotorer och högre upplösta texturer, till att enbart ge propert stöd för moderna upplösningar.