Med höstens lanseringar av Google Nexus 5X och Nexus 6P från LG respektive Huawei, och inte minst tillkännagivandet av surfplattan Pixel C, råder inga tvivel om att Google fortsätter satsningen på egen hårdvara. Sökjätten är dock förtegen om en eventuell nykomling inom surfplattorna Nexus.

Sedan Google i samarbete med HTC lanserade Nexus 9 november 2014 har det varit tyst gällande Nexus-serien surfplattor. Nu talar en användare på det sociala nätverket Weibo (kinesiska) om att Google inlett ett nytt projekt för att återuppliva konceptet, då med den framgångsrika formfaktorn sju tum.

Tidigare sjutummare som både gått under namnet Nexus 7 har tillverkats av Asus, någonting Nexus 6P-makaren Huawei enligt uppgifterna vill ändra på. Bolaget ska nämligen ha uttryckt en önskan om att få det lukrativa kontraktet för nästa Nexus-märkta surfplatta och söker således förnyat förtroende från Google.

När Google kan komma att lansera en ny Nexus-surfplatta framgår inte, men då samtal mellan sökjätten och partnertillverkare tycks vara i ett tidigt stadium dröjer en lansering sannolikt till sent 2016.