En klar trend bland chassitillverkarna på årets CES-mässa är prispressade modeller som fortfarande behåller många av egenskaperna från de mer påkostade förmågorna. Phanteks är ett av företagen som hoppar på detta tåg, och i sin svit på Bellagio visar chassimakaren upp sin purfärska serie Eclipse.

I fokus står miditower-modellerna P400 och P400S, där den sistnämda inriktar sig på låg ljudnivå med dämpande material på insidan. Chassina är anpassade efter formfaktorn ATX och bygger kring en tvåkammardesign, där nätaggregat och lagringsenheter är placerade under ett hölje i botten. Samtliga är tillverkade stål både på in- och utsidan.

Huvudkammaren är byggd med högt luftflöde i åtanke, med en öppen layout utan 5,25"-platser och gott om fläktplatser både i framkant och topp. Modellen levereras med dubbla 120 mm-fläktar och kan husera radiatorer upp till 360 mm-klassen i fronten samt 240 mm i toppen.

På lagringsfronten syns två vaggor för 3,5"-enheter samt ytterligare två platser för 2,5"-diton på moderkortsplåtens baksida. Möjlighet finns även att komplettera med ytterligare lagring i huvudkammaren via Phanteks modulära lagringssystem.

Eclipse P400 och P400S väntas finnas tillgängliga i butik under slutet av januari med ett rekommenderat pris på 69 respektive 79 EUR.

► Läs alla artiklar från #ces-2016