Intresset för virtuell verklighet är rekordstort. I takt med att diverse hårdvaruprojekt kompletteras av utannonserade spelstöd växer habegäret hos många, något som inte minst visade sig när Oculus rullade ut förhandsbokningar av Rift – trots en saftig prislapp.

Nu är det snart dags att värma upp F5-knappen även för konkurrerande Vive. HTC har tidigare öppnat upp för förhandsbokningar under februari, och nu spikar företaget ett exakt datum. Den 29 februari är vad som gäller att ringa in i kalendern, det vill säga om ungefär sju veckor.

Vilken prislapp hårdvaran landar på är dock fortsatt okänt. Med tanke på de närmare 700 Euro som gäller för Oculus Rift lär HTC Vive dock knappast bli billigt. Till det kommer dessutom saftiga systemkrav, vilket för många lär innebära behov av uppgraderingar.

SweClockers testade senaste versionerna av både HTC Vive Pre och Oculus Rift under branschmässan CES i Las Vegas, där redaktionens samlade tankar och funderingar finns samlade i videoklipp. Leveranserna av Vive inleds enligt tidigare information under april.

Källa: The Telegraph