Processorjätten Intel är med över 100 000 anställda en stor organisation med flera tunga divisioner och för att hålla ihop allt finns flera välrenommerade direktörer. Nu meddelar bolaget att två bekanta ansikten lämnar, en nyhet som kommer kort efter att mobilchefen Aicha Evans avgång avslöjades av Bloomberg.

Kirk Skaugen, Intels chef för gruppen Client Computing Group, som bland annat har ansvar för strategier för persondatorer, surfplattor och telefoner, lämnar bolaget nu på fredag den 8 april. Han lämnar för att ta sig an ett annat uppdrag och rollen på Intel fylls istället av Navin Shenoy.

Den tredje att lämna är Doug Davis, en veteran på bolaget sedan 32 år. Davis har idag hand om satsningen på sakernas internet (eng. Internet of Things), och innan dess har han basat över bolagets fabrik i Arizona. Han blir kvar på Intel året ut och planerar spendera mer tid med familj och vänner.

Aicha Evans, Doug Davis och Kirk Skaugen rapporterade till Dr. Venkata "Murthy" Renduchinatala, en tidigare Qualcomm-direktör som november 2015 blev chef över Intels då nybildade paraplygruppen Client and Internet of Things (IoT) Businesses and Systems Architecture Group.