Ett drygt år efter lanseringen börjar antalet bildskärmar med officellt stöd för AMD:s synkroniseringsteknik Freesync närma sig hundratalet. Där vissa tillverkare är flitiga med att redovisa exakta specifikationer för den aktuella modellens frekvensspann är detta dock långt ifrån praxis, vilket orsakar förvirring bland konsumenter på jakt efter en ny skärm med adaptiv synkronisering.

För att stävja problemen har AMD uppdaterat sin landningssida för Freesync med en fullständig lista över samtliga bildskärmar med officiellt stöd för tekniken, komplett med paneltyp och upplösning för respektive modell. Därtill specificeras varje skärms verksamma frekvensspann för Freesync samt vilka bildingångar som finns tillgängliga att använda tekniken genom.

Listan, som i dagsläget innehåller 90 modeller, tar dock inte upp alla skärmar med stöd för Freesync, utan endast de som officiellt sanktionerats av AMD. Ovanpå dessa finns det exempelvis ett flertal modeller från mindre koreanska aktörer som fått stöd för tekniken via firmwareuppdatering.

Den kompletta listan finns att beskåda på AMD:s landningssida för Freesync.