Microsofts Universal Windows Platform är något de har pratat om mycket de senaste månaderna. Lanseringen av plattformen har dock inte gått helt felfritt och många PC-spelare har gett företaget kritik för avsaknad av viktiga funktioner. Microsoft har tidigare lovat att åtgärda detta, och nu meddelar de att de lägger till stöd för adaptiv synkronisering och upplåst bilduppdatering.

Uppdateringen är ett steg i ledet för Microsoft när det kommer till att åtgärda de problem som användare rapporterat. I och med denna kommer UWP-titlar såsom Forza Motorsport 6: Apex och Quantum Break få stöd för adaptiv synkronisering via Nvidia G-Sync samt AMD Freesync. Det kommer även gå att stänga av V-Sync för att köra titlar i högre bilduppdatering.

I övrigt nämner Microsoft att de har många nyheter gällande DirectX 12 framöver, både när det kommer till nya titlar och grafikkort. Uppdateringen kommer rullas ut automatiskt under de kommande dagarna till användarna, men går att ladda ned redan nu från Microsofts webbplats.