Virtuell verklighet är ett område som växt snabbt de senaste åren och många aktörer har gett sig in på marknaden med sin egen VR-lösning. En av dessa är svenska spelstudion Starbreeze, som visade upp sitt VR-headset Star VR under E3 förra året. Nu utannonseras att de kommer ingå i ett samarbete med Acer för vidare utveckling av Star VR.

Samarbetet innebär att de två företagen kommer arbeta tillsammans med design, tillverkning, marknadsföring och försäljning av Star VR. Jämfört med andra VR-headset på marknaden kommer inte Star VR främst utvecklas för spel, utan de tar även sikte på användning utanför hemmet. Något som nämns är nöjesparker med inriktning på virtuell verklighet.

Något som skiljer Star VR från andra produkter inom samma segment är den har en field of view på 210 grader, vilket är nästan dubbelt så mycket som både HTC Vive och Oculus Rift. Detta tack vare användningen av två skärmpaneler, varje med 2 560 x 1 440 pixlar.

Precis som med HTC Vive och Oculus Rift ska det släppas spel även för Star VR. Starbreeze har sedan tidigare utannonserat att Payday-studion Overkill arbetar på ett The Walking Dead-spel som kommer släppas till VR-headsetet nästa år.