På årets CES-mässa visade holländska Phanteks en tidig prototyp av det som skulle komma att bli ett flaggskeppschassi av rang. Under Computex 2016 närmar sig produkten sitt slutgiltiga stadie och får samtidigt namnet Enthoo Elite – företagets största och mest påkostade chassi hittills.

Enthoo Elite är ett riktigt monster sett till sin storlek, där stommen av stål täcks av aluminiumplåtar med en tjocklek på 4 mm – något som ger chassit en vikt på totalt 30 kg. Därtill utgörs modellens vänstra sidopanel av ett stort fönster tillverkat av härdat glas. Detta sitter på ett gångjärn, vilket underlättar åtkomsten till insidan av chassit.

Ledorden för chassits insida är modularitet och extrema expansionsmöjligheter, där fokus i mångt och mycket ligger på vattenkylning. Modellen har exempelvis utrymme för sex radiatorer i en storleksklass på åtminstone 360 mm, där den största monteringsplatsen i fronten kan husera enheter upp till 560 mm.

Chassit är uppdelat i tre kammare, där den nedre är särskilt utformad för radiatormontering, då den är separerad från resten av chassit ventilationsmässigt. Den som önskar har dock möjlighet att istället fylla hela nederdelen med lagringsburar, vilket öppnar upp för en rejäl drös med hårddiskar.

Modellens modularitet utgörs av en rad tillbehör som medföljer vid köp. Bland dessa syns monteringsplåtar för att montera systemets grafikkort ståendes, en extra moderkortsplåt som möjliggör att ett Mini ITX-moderkort kan ta plats i chassit tillsammans med huvudsystemet, samt diverse radiator- och fläktfästen.

Phanteks väljer även att hoppa på VR-tåget genom att förmontera en HDMI-port på chassits framsida. Denna kan antingen kopplas in internt till någon av de färska grafikkorten med en sådan kontakt invändigt, alternativt dras ut på baksidan för inkoppling. Bredvid denna syns ett reglage som kontrollerar modellens integrerade LED-belysning i flera färger.

Phanteks Enthoo Elite närmar sig sin slutgiltiga form, och företaget tror sig kunna ha en färdig produkt lagom till slutet av september. Priset är satt till 699 EUR inklusive alla modulära tillbehör.

► Läs alla artiklar från #computex-2016