Good old games, eller GOG, är en digital plattform för försäljning av spel. Tjänsten skiljer sig från exempelvis Steam genom att erbjuda spelen helt utan kopieringsskydd, något som blivit dess kännetecken. GOG introducerar nu något de kallar för GOG Connect, en tjänst som ger användarna möjlighet att koppla ihop sina Steam- och GOG-konton för att få tillgång till DRM-fria versioner av utvalda Steam-spel.

GOG har alltid haft stort fokus på valmöjligheter och att spelen de säljer ska tillhöra användarna helt och hållet. GOG Connect är ytterligare ett steg i ledet för att uppnå detta, då spel som köpts på Steam kan fås som DRM-fria versioner på GOG:s plattform.

Än så länge är det endast ett tjugotal titlar som ingår i erbjudandet, men företaget menar att listan med spel kommer uppdateras kontinuerligt och vissa kommer försvinna från den medan nya läggs till. En titel som aktiverats på GOG kommer dock finnas kvar på användarens konto även efter det att listan med spel uppdaterats.

Tjänsten är tillgänglig nu och för tillfället finns 20 stycken titlar, bland annat The Witcher, Braid och The Witness. Spelen går att använda tillsammans med GOG:s klient GOG Galaxy, men detta är helt frivilligt.