Taiwanesiska Seasonic meddelade redan i mars att en ny serie nätaggregat i den absoluta toppklassen var på väg i form av Prime. Den nystöpta serien skulle bygga på en helt ny plattform med både imponerande elektrisk prestanda och skyhög verkningsgrad i 80 Plus Titanium-klassen. Efter vissa förseningar är lanseringen nu spikad och företaget visar stolt upp de nya modellerna på Computex-mässan.

Sedan avtäckandet har Prime-serien hunnit växa till sig, och baseras nu kring tre olika grupperingar beroende på verkningsgrad. I toppen syns de 80 Plus Titanium-certifierade modellerna, som kommer i effektklasser från 600 W upp till 850 W. Samtliga kyls av en 135 mm-fläkt med semipassiv drift bortsett från 600-wattaren som är helt passiv. Därtill levereras alla modeller med tio års garanti.

Ovanpå detta rullar företaget ut en uppsättning modeller certifierade för 80 Plus Platinum och 80 Plus Gold. Båda dessa rör sig mellan effektklasserna 850 och 1 200 W, och kommer likt toppmodellerna med en semipassiv 135 mm-fläktlösning och ett helmodulärt utförande. Garantitiden för modellerna är satta till sju år.

Seasonic Prime väntas rullas ut i juli när det kommer till modellerna med 80 Plus Titanium, med en prisbild som ligger strax ovanför företagets nuvarande Platinum-enheter. Resterande modeller enligt Gold- och Platinum-standarden följer sedan upp under hösten.

► Läs alla artiklar från #computex-2016