Kinesiska Oneplus senaste telefon Oneplus 3 har varit väldigt omtalad redan innan släppet, bland annat på grund av att det blir bolagets första telefoner som inte använder deras kontroversiella inbjudningssystem. Detta innebar att det krävdes en inbjudan för att kunna köpa telefonen. Så är alltså inte längre fallet och Oneplus 3 har nu gjorts tillgänglig för alla.

Med Oneplus 3 fortsätter Oneplus satsa på hög prestanda till ett konkurrenskraftigt pris. Telefonen kommer utrustad med processorn Qualcomm Snapdragon 820, 6 GB primärminne samt en 5,5-tums AMOLED-skärm med en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar för punkttäthet på 401 pixlar per tum (ppi).

Därtill återfinns 64 GB lagring och jämfört med vissa tidigare modeller finns ingen möjlighet att utöka detta, då Oneplus 3 saknar minneskortsplats. Andra funktioner som nämns är fingeravtrycksläsare, dubbla SIM-kortplatser och en kamera på 16 megapixlar med sensor från Sony.

Batteriet har en kapacitet på 3 000 milliamperetimmar och laddning sker genom anslutningen USB Type-C. Relaterat är att telefonen kommer med en teknik som kallas Dash Charge, som enligt Oneplus ska kunna ladda 60 procent av batteriet på endast en halvtimme.

Oneplus 3 finns tillgänglig för köpa via bolagets officiella webbplats. Priset för svenska konsumenter är 3 695 kronor inklusive frakt.