Oculus gick under förra veckan ut med att rörelsekontrollen Oculus Touch släpps senare i år och får stöd för ett trettiotal speltitlar. Detta antal ser dock ut att bli betydligt större än så, då ny information pekar mot att kontrollerna också kommer gå att använda med spel utvecklade för HTC Vive.

Informationen kommer från den svenska spelutvecklaren Daniel Nyberg, som lade upp en bild från Steam VR på Twitter med ikoner för Oculus Touch samt de sensorer som medföljer. Stödet ska ha implementerats i och med den senaste uppdateringen av Steam VR och innebär att Touch kommer gå att använda med spel som redan släppts för HTC Vive.

Detta går i linje med Valves tidigare uttalanden om att Steam VR ska vara en öppen plattform. Ett led i detta är att bolaget tidigare även meddelat att alla titlar som använder Steam VR ska gå att spela oavsett vilken typ av VR-hårdvara som används.

Oculus Touch lanseras i oktober med stöd för över 30 spel, där större delen är nya upplevelser skräddarsydda den nya spelkontrollen.