Virtuell verklighet är i högsta grad på tapeten och de olika aktörerna gör allt i sin makt för att få så stora marknadsandelar som möjligt. En av dessa aktörer är HTC och Valve som satsar gemensamt med sitt VR-headset HTC Vive.

Nu bekräftas det under en bolagsstämma att HTC avknoppar satsningen till ett dotterbolag enligt en rapport från Digitimes. Detta för att vinna fördelar som att bli mer konkurrenskraftiga och lättare kunna säkra samarbeten med andra parter.

HTC känner sig säkra på att företaget kommer att gå med vinst då de ser en stor spridning av VR inom både utbildning, underhållning, inköp och sjukvård de kommande åren, något som inte minst märks då produkten nu tillåts stå mer på egna ben.

Satsningen kommer dessutom att bli mer fristående och inte påverka eller påverkas av HTC:s andra divisioner, till exempel mobildivisionen som på senaste tiden gått dåligt. Informationen från bolagsstämman anger inte exakt när det VR-fokuserade dotterbolaget kommer att knoppas av från moderbolaget.