I samband med att den skarpa konsumentversionen av Oculus Rift presenterades visade bolaget även de rörelsekänsliga kontrollerna Oculus Touch. Från början var tanken att Touch skulle släppas under årets första hälft, men då mer tid behövdes för att finslipa kontrollerna senarelades de till senare år 2016.

I ett inlägg på Twitter avslöjar Oculus VD och medgrundare Brendan Iribe att Touch blir tillgänglig för butiksdemonstrationer i oktober månad. Några uppgifter om när slutkund kommer kunna köpa spelkontrollerna framgår inte, men tidigare uppgifter talar för att det blir senare under året i december.

I dagsläget levereras Oculus Rift tillsammans med en Xbox One-spelkontroller. Det som skiljer med Touch är att tillbehöret används för att läsa av rörelser, vilket i sin tur manipulerar den virtuella verkligheten, likt de spelkontroller som ingår vid köp av HTC Vive.

Samtidigt avslöjar han att Oculus Rift ska finnas för försäljning i europeiska och kanadensiska butiker den 20 september. Tidigare har VR-headsetet endast funnits för försäljning på Bestbuy i USA och för beställning på Oculus officiella webbplats för övriga delar av världen.