Antalet uppkopplade enheter i vardagen blir allt fler, vilket medför många fördelar men även nackdelar. Riskerna för intrång och säkerhetshål blir större, vilket märks bland annat genom de stora attacker som skett under året.

Tidigare i år upptäckte säkerhetsexperten Andrew Rollins ett allvarligt säkerhetshål i många av Netgears olika routermodeller. Han meddelade då Netgear om problemet, men inget gjordes åt det och det är först nu, ett antal månader senare som företaget bekräftat säkerhetshålet.

Totalt handlar det om minst tio olika modeller, varav tre av dessa tillhör företagets mest populära. Det säkerhetshålet gör att det låter oauktoriserade användare köra olika typer av kommandon som i sin tur gör det möjligt att få tillgång till den utsatta användarens dator.

Det är ännu inte känt om några användare faktiskt har utsatts för attacker som en konsekvens av säkerhetshålet. Netgear rekommenderar att samtliga användare installerar de betadrivrutiner som finns tillgängliga via företagets webbplats, för de modeller som har en sådan.

Klicka här för att se hela listan med påverkade modeller

Netgear R6250
Netgear R6400
Netgear R6700
Netgear R6900
Netgear R7000
Netgear R7100LG
Netgear R7300DST
Netgear R7900
Netgear R8000
Netgear D6220
Netgear D6400
Netgear D7000

Visa mer