Videoplattformen Youtube har jämsides med streamingtjänster såsom Netflix växt explosionsartat de senaste året och på riktigt börjat utmana traditionell tablåsänd TV. Det rapporterades nyligen att Youtube-tittandet idag uppgår till över en miljard timmar per dag över hela världen, vilket är mer än det totala TV-tittandet i USA.

Youtube tillkännager nu en ny satsning de kallar för Youtube TV vilket, som namnet antyder, är en tjänst för att titta på förinspelad och livesänd TV. Denna kommer vara en fristående tjänst från deras vanliga videoplattform och med på tåget har de ett stort antal tv-kanaler, såsom CBS, NBC och Fox.

Enligt Youtubes VD Susan Wojcicki lanseras Youtube TV för att nå ut till en yngre publik som vill kunna titta på tv när de vill och på vilken enhet de vill. Tjänsten finns tillgänglig på både dator och mobil och kommer med obegränsad molnlagring där användaren kan spara program eller serier för att titta på detta vid ett senare tillfälle.

Youtube TV lanseras någon gång under våren till ett pris på motsvarande 320 kronor per månad. Än så länge talas det om att tjänsten blir exklusiv för användare i USA och om och när denna lanseras i övriga delar av världen är i dagsläget okänt.