Att göra remasters av gamla klassiska spel är ett koncept som blivit allt vanligare de senaste åren. Det handlar ofta om gamla omtyckta spel som uppdateras med ny grafik och stöd för moderna operativsystem.

Nu rapporterar sydkoreanska Sports Seoul (koreanska) att Blizzard arbetar på en remaster av strategispelet Starcraft. Enligt uppgifterna får spelet namnet Starcraft: Remastered och uppdateras med högupplöst grafik samt en uppdaterad Battle.net-tjänst. Rent spelmekaniskt ska dock inget ändras från originalet.

Enligt Sports Seoul planerar Blizzard att tillkännage spelet inom kort i Sydkorea, för att sedan lanseras någon gång under maj eller juni månad. Detta är dock inte första gången det talas om en remaster av Starcraft, redan förra året talades det om detta och att spelet skulle visas upp i september.

Samtidigt talades det även om nya versioner av Warcraft och Warcraft 2, något som Blizzard dementerade. Anledningen sades då vara att de inte håller måttet bland dagens spel och att de hellre lade sina resurser på nytt innehåll till World of Warcraft och Overwatch.