Trender som härdat glas och RGB-belysning är fortsättningsvis extremt starka på årets Computex-mässa. Chassimakaren Bitfenix vill av förståeliga skäl inte stå utanför, och förbereder därför ett par modeller för lansering senare under året. Bland dessa syns Enso, vars fokus ligger på att erbjuda ovan nämnda egenskaper till en pressad prispunkt.

Bitfenix Enso är ett miditowerchassi med sidopanel av härdat glas. Det bjuder på en numera traditionsenlig layout på insidan, med en öppen huvudkammare där stöd finns för moderkort upp till formfaktorn ATX medan nätaggregat och lagringsenheter är belägna under ett hölje i modellens botten.

Ventilationsmässigt finns det stöd för tre fläktar i framkant, två i toppen samt en i bakkant – samtliga för storleksklassen 120 mm. Eventuell radiatormontering sker i chassits framkant, där modeller upp till 360 mm får plats. I lagringsväg sväljer chassit totalt tre 3,5-tumsenheter samt ytterligare tre 2,5-tumsenheter.

Något som Bitfenix trycker extra på är chassits ljussystem, som följer en förhållandevis färsk trend som figurerar friskt på mässgolvet. Konceptet har olika namn beroende på vilken tillverkare man frågar, men termen "adressable LED" är det som används mest. I praktikten handlar det om att kunna styra varje individuell lysdiod i en LED-list fristående, vilket öppnar upp för häftigare effekter.

I Ensos fall tacklas detta på två olika sett, där det dels handlar om en integrerad ljuskontroller som styr den integrerade LED-listen på chassits framsida, vilken i sin tur kan regleras med olika effekter och färger med hjälp av knappar på chassits ovansida. Därtill har samma LED-list stöd för den senaste versionen av Asus moderkortsbaserade belysningskontroller Aura.

Bitfenix Aura lanseras under årets fjärde kvartal med en rekommenderad prislapp på 80 euro, motsvarande cirka 800 kronor.

► Läs alla artiklar från #computex-2017