Processorkylare med så kallad torndesign är den idag särklass vanligaste, i alla fall i fullstora chassin. En annan lösning som var populär förr kallas top flow, där fläkten istället riktas ned mot moderkortet och blåser på en kylfläns för att avleda värme, och är idag vanligare i mer kompakta byggen.

På Computex 2017 lanserar Be Quiet en uppföljare till populära Shadow Rock Topflow, som får namnet Shadow Rock TF2. Kylaren mäter 112 millimeter på höjden inklusive den medföljande fläkten, som mäter in på 135 millimeter med en ljudnivå som specificeras till 24,4 decibel vid maximalt varvtal.

Fläkten blåser mot en rejäl kylfläns i aluminium, genom vilken fem värmeledningsrör på 6 millimeter löper och är anslutna till basen. Enligt Be Quiet har kylaren en kylkapacitet på 160 W och presterar "mycket bättre" än ursprungliga Shadow Rock Topflow.

Be Quiet Shadow Rock TF2 lanseras i sommar och det rekommenderade priset är 60 euro, motsvarande cirka 600 kronor. Kylaren är kompatibel med alla de senaste socklarna från Intel och AMD.

► Läs alla artiklar från #computex-2017